Acumen banner

Van 18 tot 21 oktober 2021 organiseren de experts van Agoria de vijfde editie van Acumen, het jaarlijkse rendez-vous voor iedereen die antwoorden zoekt op de vragen die vandaag in zijn of haar vakgebied aan de orde zijn. Ook de experts van onze zusterorganisatie Sirris tekenen uiteraard opnieuw present.

De meeste sessies zijn online, maar er zijn ook sessies die u fysiek kunt bijwonen: op dinsdag in Bluepoint Antwerpen en Bluepoint Luik en op donderdagvoormiddag in Bluepoint Brussel. Deze fysieke sessies worden gevolgd door een networking lunch of cocktail naargelang de timing.

Wat betekent de Blue Deal in de praktijk? 

20 oktober om 11 uur

Deze sessie wordt verzorgd door strategisch coördinator van Vlakwa, Dirk Halet.

Met de Blue Deal kwam de Vlaamse regering vlak voor de zomer van 2020 met een plan om de strijd tegen droogte en waterschaarste structureel aan te pakken. De Blue Deal bevat 70 maatregelen en zet in op 6 sporen, waaronder circulair watergebruik, gepaste regelgeving, en het verhogen van de bevoorradingszekerheid. Tijdens deze sessie worden de mogelijke maatregelen besproken die voor onze sectoren relevant kunnen zijn.

Over Agoria

Agoria, voordien bekend als Fabrimetal, is een Belgische sectorale werkgeversorganisatie voor technologiebedrijven die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven. 

Andere interessante evenementen

5 dec 2022
13:00h - 17:00h

Studienamiddag Waterproblematiek in de Vlaamse textielindustrie

Fedustria, Sint-Denijs-Westrem
8 dec 2022
12:00h - 18:00h

Aan de slag met live data over waterkwaliteit

Congrescentrum Lamot, Mechelen
8 dec 2022
15:30h - 21:00h

Academia Meets Industry

Geuzenhuis, Gent