Op de Wereldtentoonstelling in Dubai pakken we in het Belgisch paviljoen uit met onze kwalitatieve en innovatieve voeding en dranken. Terecht ook, want de Vlaamse voedingsindustrie is een hightech sector die zich klaarstoomt voor de toekomst. 

Zo toont Fevia Vlaanderen, in samenwerking met Flanders Investment & Trade, op 26 oktober hoe de Vlaamse voedingsindustrie innoveert en vorm geeft aan de voeding van morgen. Hier op aarde, maar zelfs tot op Mars... Dat is de insteek van het webinar ‘From Flanders to Mars: how to shape the future of food?’, dat live wordt uitgezonden vanuit Dubai.

FEVIA dubai

Vlaams minister-president Jan Jambon geeft het openingswoord, waarna verschillende experts uit de voedingsindustrie (Puratos, Flanders' FOOD...) het woord nemen.

De voedigssector is een grote watergebruiker, dus kon ook dit thema niet op de agenda ontbreken. Jacob Bossaer van Bosaq sluit de inhoudelijke presentaties af met 'From Antarctica to Mars: inspiration for innovative water technologies'. Food for thought!

Inschrijven voor deze sessie kan via Fevia.

De Vlaamse Week op de Wereldtentoonstelling

Van 23 tot 28 oktober vindt de Vlaamse Week plaats op de Wereldexpo in Dubai. De volledige week zetten inspirationele sessies en workshops de Vlaamse technologie, innovatie en duurzaamheid in de verf in het Belgische Paviljoen. Het paviljoen werd The Green Arch gedoopt en is een indrukwekkend staaltje architectuur van bij ons.

Andere interessante evenementen

5 dec 2022
13:00h - 17:00h

Studienamiddag Waterproblematiek in de Vlaamse textielindustrie

Fedustria, Sint-Denijs-Westrem
8 dec 2022
12:00h - 18:00h

Aan de slag met live data over waterkwaliteit

Congrescentrum Lamot, Mechelen
8 dec 2022
15:30h - 21:00h

Academia Meets Industry

Geuzenhuis, Gent