In onze OPEN CALL (oproep 7: Concepten voor effficiënt waterbeheer) keurde Vlakwa 4 projecten goed, waaronder het DALI-project. Na eerste succesvolle testresultaten wordt het project gedurende een jaar verder geoptimaliseerd.

Het monitoringsysteem DALI (Distributed Acoustics voor Lek- en Intrusiedetectie) kan met behulp van glasvezel 24/7 lekken en intrusies detecteren én lokaliseren, met een nauwkeurigheid van 10 meter. Het DALI-systeem kan worden ingebouwd in bestaande leidingen zonder dat er graafwerken nodig zijn. Het systeem werd ontwikkeld om het drinkwatertransportnet van FARYS efficiënter te beheren, maar biedt ook toepassingen voor andere nutsleidingen en industriële leidingnetwerken.

Op 19 januari bieden FARYS, Fluves en Vigotec een kijk op de werking en installatie van DALI en op de toepassingen voor industrie en nutssector.

Voor wie? Asset managers en innovatiemanagers in de nutssector en de procesindustrie. 

Schrijf je hier in voor de webinar 19/01

? Het DALI-project past perfect in de Blue Deal die de Vlaamse overheid opzet. We kampen immers met droogte, maar toch gaat ongelofelijk veel hoogkwalitatief drinkwater verloren... in de bodem door lekken. DALI kan dit probleem oplossen dankzij permanente en nauwkeurige lekdetectie.


Lees het laatste nieuws over DALI - Vlakwa Open Call 2020
Vlakwa open call

Nieuwe Vlakwa Open Call projecten van start

6 januari 2021
Lees het volledige artikel

Andere interessante evenementen

8 sep 2022
10:00h - 12:00h

Webinar alternatieve methodes voor fosforverwijdering

11 - 15 sep 2022

IWA World Water Congress & Exhibition

20 okt 2022

Aquarama Trade Fair 2022

Brabanthal Leuven, Haasrode