EnerGhentIC, de interdisciplinaire energiecommunity van UGent, organiseert een webinar waarin de docufilm Thirst for Power getoond zal worden, in aanwezigheid van documentairemaker Michael Webber. Na afloop is er de mogelijkheid om live vragen te stellen aan professor Webber.


Michael Webber is professor machinebouw aan de Universiteit van Texas en Chief Science & Technology Officer bij ENGIE. Webber bracht een boek uit, dat verfilmd werd in de documentaire "Thirst for Power". De film neemt je mee doorheen de geschiedenis en verkent hoe water en energie al jaren met elkaar verweven zijn. We volgen hoe water gebruikt wordt over de eeuwen heen, beginnend bij het Romeinse Rijk. Daarna wordt belicht hoe water ingezet wordt om stroom te genereren: vaak beseffen mensen niet hoeveel water nodig is om grote energiecentrales te koelen. De documentaire argumenteert dat stroomgeneratie meer water verbruikt om te koelen dan landbouw om gewassen te kweken.

Door de klimaatverandering gaan we meer dan ooit gebukt onder hevige droogteperiodes. Dat heeft een impact op stroomgeneratie via hydrostroomtechnologie en op de koeling van steenkool-, kern- en gasgedreven energiecentrales die water gebruiken als koelsysteem. Het is daarom cruciaal dat we onze bronnen beheren als een globale natie.


Agenda:
14h00-14h05: Introductie door Jan Mertens,  Chief Science Officer ENGIE & gastprofessor UGent
14h05-15h05: Documentaire ‘Thirst for Power’
15h05-16h00: Q&A

Neem rechtstreeks deel via deze MS Teams link.

Andere interessante evenementen

28 jan 2021
13:30h - 16:00h

Webinar Wat betekenen de stroomgebiedbeheerplannen voor Limburg?

,
28 jan 2021
15:30h - 00:00h

Waterslim wonen en leven

,
28 jan 2021
16:00h - 17:30h

Water in Practice

,