handshake

Water. Je zou denken dat Nederland er de afgelopen decennia meer dan voldoende ervaring in heeft opgedaan. Maar hetzelfde geldt voor België. Vlaamse en Nederlandse experts uit kennisinstellingen, overheden en innovatieve bedrijven durven over de grens heen kijken om te zien of er geen mogelijkheid is om via Vlaams-Nederlandse samenwerking tot nog betere resultaten te komen. 

Om het terrein te verkennen organiseren het Nederlandse Water Alliance en het Belgische watercircle.be in samenwerking het met Enterprise Europe Netwerk een digitale Vlaams-Nederlandse matchmaking-Watertechnologie. Het digitale startschot daarvoor wordt op donderdag 8 oktober om 11u gegeven. De organisatoren willen bedrijven inspireren en activeren om toch eens te kijken naar de mogelijkheden die een samenwerkingsverband met de Noorder- of Zuiderburen biedt. De webinar van 8 oktober is slechts het begin. Wie inschrijft, heeft immers de mogelijkheid om via het matchmaking platform nog tot en met 29 oktober digitaal af te spreken met geschikte partners uit het buurland. 
De webinar en de digitale matchmaking zijn interessant voor iedereen werkzaam in de watersector en die geïnteresseerd is in samenwerking met het buurland. Dat kunnen bedrijven zijn, maar ook onderzoeksinstellingen en overheden. Bovendien staan de webinar en de matchmaking ook open voor andere sectoren waar water een belangrijk onderdeel van het productieproces is en waar watervraagstukken zijn. Denken we maar aan chemie, landbouw, energie, agrofood, maar ook de zorg bijvoorbeeld.

Wenst u nog meer informatie?

Ga dan naar de website van de digitale Vlaams-Nederlandse matchmaking.

Wie wil deelnemen aan de webinar en de matchmaking, kan zich gratis inschrijven via het icoontje ‘registreer nu’. Registratie is wel verplicht. Na de inschrijving krijgt u de link waarop u op 8 oktober kan inloggen.