Dankzij de WaterRadar kunnen we vraag en aanbod van water in kaart brengen.  Deze online tool probeert landbouwers en bedrijven samen te brengen zodat er op een duurzame manier water kan worden uitgewisseld.  Gezuiverd afvalwater wordt hergebruikt en zo gaat geen druppel verloren.

 

Water… het is belangrijk voor de landbouw.  Ben je een landbouwer en ben je op zoek naar water voor jouw perceel, surf dan naar de Waterradar.be. Geef je locatie in en kies een alternatieve waterbron.  Dankzij waterradar.be zie je welke bedrijven in jouw omgeving water aanbieden en hoever ze van jouw perceel liggen. 

Waterradar omgeving Beveren-Leie
©WaterRadar

 

Wil je meer informatie over dat bedrijf, klik dan op het groene icoon en je krijgt alle gegevens die je nodig hebt.

Waterradar details RWZI Harelbeke
©WaterRadar


Heb je daarentegen als bedrijf gezuiverd afvalwater over en wil je landbouwers helpen door het aan te bieden?  Zoek dan jouw bedrijf op waterradar.be en bekijk de waterbehoefte in de nabije omgeving.   

Ben je overtuigd?  Vraag dan zeker je grondstofverklaring aan bij OVAM en wordt een actieve waterleverancier voor de landbouw. Voedingsbedrijven kunnen opnieuw gebruik maken van de generieke grondstofverklaring van Fevia. Zowel leden als niet-leden kunnen die krijgen na registratie bij Fevia. Het eigenlijke gebruik van de grondstofverklaring is wel aan voorwaarden gebonden. 

 

Surf naar WaterRadar.be en ga op zoek naar alternatieve waterbronnen.

 

De WaterRadar werd gerealiseerd binnen het irrigatie 2.0 project. Dit project wordt uitgevoerd door Inagro, ILVO, VITO en Vlakwa met steun van VLAIO.

 

VLAIO
Waterradar partners
©WaterRadar