Vlak na de IWA conferentie in Kopenhagen, en tijdens Water Reuse Europe in Girona, verzamelde de water(technologie)sector zich ook in Leeuwarden voor de European Water Technology Week. Diverse waterinnovaties kregen er het podium tijdens de Water Test Network workshop. Het doel van WTN? Watertechnologie van kmo's sneller introduceren op de markt door advies en testmogelijkheden aan te bieden. Getuigenissen van deelnemende kmo's bewezen hoe nuttig het netwerk is om innovatie te versnellen. Deze drie innovaties mag je alvast niet missen.

 

  1. MICA

    De MICA of micro colony counter kan worden ingezet om bacteriën te detecteren en te tellen. Het toestel werkt met specifieke probes voor specifieke bacteriën en maakt gebruik van fluorescentie en machine learning. Binnen het Water Test Network project werd het toestel geoptimaliseerd voor de detectie van Legionella pneumophila. De analysetijd kan zo worden ingekort van 48 u naar 6 u. Meer info via Diamidex - Counting Microorganisms & Cells Faster.
  2. FerSol®

    FerSol is een product op basis van ferraat (= zeswaardig ijzer). Dit is een niet-selectief sterk oxidans. Het kan onder meer worden gebruikt voor de verwijdering van fosfor uit afvalwater. Proeven hebben aangetoond dat het product ook andere vuilcomponenten kan verwijderen. Meer info via VIVoChem - Uw B2B partner in chemische distributie.
  3. Olpas

    De Olpas sensor wordt gebruikt om zwevende stoffen in afvalwater en slib te meten. De technologie berust op het analyseren van een ultrasoon backscattering signaal. Hierdoor wordt het meetresultaat niet verhinderd door fouling of turbiditeit. Meer info via Olpas, for a solid concentration measurement. Hun sensor is nu klaar voor verkoop. Dankzij WTN konden zij hun technologie uittesten en valideren bij een waterzuivering van Waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn.

Door het succes en de waarde van het netwerk leeft het initiatief ook na afloop van het project voort via alle organiserende partijen. Benieuwd wat het Water Test Netwerk voor jou kan betekenen? Neem contact op met Charlotte Boeckaert.