De strijd tegen verloren water

Op 19 oktober organiseerden  AquaFlanders, de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en Vlakwa een gezamenlijk event rond het thema Non-Revenue Water (NRW). Dit zijn net de partijen die vermeld zijn in de Vlaamse Blue Deal om via samenwerking de inspanningen tegen waterverliezen te verhogen. Meer dan 100 deelnemers uit de watersector, technologiesector, onderzoeksinstellingen en overheden namen deel.

Het event ging van start met een plenair deel met zowel sprekers vanuit het beleid als de Vlaamse watersector. Daarna kreeg de internationale ILI-expert Allan Lambert het woord om dan over te gaan naar een boeiend panelgesprek gemodereerd door Lieven Verstraete. Naast de Vlaamse watersector hoorden we in de paneldiscussie ook de ervaringen en visie vanuit Wallonië, Brussel, Nederland en Europa. 

NRW event panel
Panelgesprek onder leiding van Lieven Verstraete

 

We sloten het voormiddaggedeelte af met een discussie met het publiek en een afsluitend woord vanuit AquaFlanders, VMM en Vlakwa.

NRW event netwerklunch

Na de netwerklunch konden deelnemers terecht op de minibeurs waar een kleine dertigtal innovators in NRW hun technologische ontwikkeling in korte pitches voorstelden. De innovaties werden onderverdeeld in 4 subdomeinen: inspectie, software, lage TRL, data-analyse en materialen. Ook organiseerde de Watergroep een workshop rond het NRWater ecosysteem. De dag werd afgesloten met een vrij beursbezoek en een afsluitende drink.

We blikken alvast positief terug op het event en danken partners AquaFlanders en VMM voor de fijne samenwerking!

Interesse in de presentaties van de sprekers? Download hier de presentaties:

 

Interesse in de voorgestelde innovaties?

 

Blijf je graag op de hoogte van aankomende initiatieven? Schrijf je gratis in voor onze maandelijkse nieuwbrief.