Het Vlaams Kenniscentrum Water viert feest! Op 1 oktober bestaan we immers 10 jaar. Om onze verjaardag te vieren zorgden we voor een nieuw jasje: zowel onze website als ons logo werden opgefrist. Als innoverende organisatie kunnen we natuurlijk niet achterblijven! Bovendien verhuisden we recent naar een nieuwe locatie. Je kan ons nu vinden op de tweede verdieping van Leiestraat 22, 8500 Kortrijk. 

Het afgelopen decennium heeft Vlakwa heel wat watertjes doorzwommen. Bovendien is pas de laatste jaren doorgedrongen dat water niet vanzelfsprekend is en dat zelfs in Vlaanderen de watervoorraad onrustwekkend slinkt. Boeren mogen hun gronden in de zomer vaak wekenlang niet besproeien en gezinnen krijgen het verbod om hun auto’s te wassen. We worden met onze neus op de feiten gedrukt: waterproblematiek is dichter bij huis dan gedacht.

Maar niet alleen burgers en landbouwers voelen de impact van waterschaarste. Ook bedrijven hebben vaker dan we denken nood aan water voor hun productieproces. Ze krijgen te maken met dreigende watertekorten, een alarmerend fenomeen dat we de laatste jaren zien toenemen. 
Nergens is die evolutie duidelijker dan bij Vlakwa. Steeds meer doen sectoren, bedrijven en overheden een beroep op onze uitgebreide expertise. We helpen hen op weg naar een circulaire watereconomie dankzij robuust waterbeheer. We kunnen na tien jaar terugblikken op een arsenaal aan projecten die we dankzij goede samenwerking succesvol hebben afgerond.

Benieuwd naar Vlakwa als voortrekker in waterduurzaamheid?

Ontdek onze evolutie vanaf het prille begin.