Vlakwa - Logobalk_Aquatuur FINAL

WETPOL 2023:  10e editie van het internationale symposium over Wetland Pollutant Dynamics and Control

In september verenigt de WETPOL conferentie opnieuw wetenschappers, ingenieurs en technici rond (constructed) wetlands. De focus ligt daarbij op ecosysteemdiensten, zoals het verbeteren van de waterkwaliteit, klimaatregulatie en overstromingsbeheer. Voor deze feestelijke tiende editie keert het congres van 10 tot 14 september terug naar zijn bakermat in het prachtige Brugge. 

Aquatuur startconferentie

Tijdens WETPOL vindt ook de startconferentie plaats van het Interreg Vlaanderen-Nederland project Aquatuur.  Het project gaat voor een robuuster klimaat door het verhogen van de zoetwaterbeschikbaarheid op basis van natuurgebaseerde groenblauwe oplossingen (NGBO's) in de Scheldemondregio. We nodigen je dan ook graag uit op 11 september voor de startconferentie van Aquatuur. 

Wat kan je verwachten op 11 september?

Het volledige programma is Engelstalig, de precieze tijdstippen kunnen nog wijzigen.

Wat verwachten wij van jou?

Binnen Aquatuur worden verschillende natuurgebaseerde groenblauwe oplossingen uitgewerkt (NGBO's). Die toepassingen zorgen voor verschillende vraagstukken en uitdagingen op gebied van technologie, infrastructuur, institutionele regels, sociale componenten, kennis en vaardigheden…

We vinden het belangrijk dat de toepassingen ook na het project nuttig blijken en dat hun opzet liefst ook op andere, gelijkaardige locaties wordt overgenomen. Daarom willen we je graag laten kennismaken met onze cases en luisteren we graag naar je input op basis van jouw expertise en interesses.

We nodigen je dan ook heel graag uit om actief mee te werken aan onze werktafels. Wanneer je inschrijft, kan je een top drie samenstellen uit de zeven voorgestelde onderwerpen van het project die je hier vindt. We proberen zo veel mogelijk rekening te houden met je voorkeur en selecteren één thema voor jou. 

Via de link hieronder kan je inschrijven voor de startconferentie van Aquatuur op 11 september. Als je ook voor de andere dagen van WETPOL wil inschrijven, doe je dat via de WETPOL-website die je hier kan vinden.
 

Schrijf je hier in voor 28 augustus, 12.00 uur

 

Andere interessante evenementen

6 jun 2024
09:00h - 17:15h

Slotconferentie Living Lab Vlaanderen van het B-WaterSmart project

Congrescentrum Lamot, Mechelen
10 jun 2024
13:00h - 20:00h

TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2024

Theater De Flint, Amersfoort