WaterKlimaatHub event Samen Over Water

OPENINGSEVENT WATERKLIMAATHUB 21 APRIL 2022

Ben je je bewust van de wateruitdagingen voor je bedrijf of voor huishoudens? Wil je actie ondernemen, maar je weet niet hoe je het aanpakt? Of heb je een technologische of conceptuele oplossing die je wil delen? Of ben je benieuwd naar nieuwe innovatietrajecten?

De WaterKlimaatHub nodigt je uit op het eerste ‘Samen over water’ event op 21 april 2022. Ontmoet er bedrijven, watergebruikers, technologieleveranciers en waterexperten. Proef wat er leeft en denk mee na over kosten en baten en hoe we samen waterrisico’s kunnen aanpakken. We kijken er alvast naar uit om je te ontmoeten. 

Op 21 april 2022 brengen we vraag en aanbod rond onder meer volgende belangrijke thema’s: 

Grip krijgen op polluenten

Vlaanderen is koploper in zuivering van afvalwater, met een breed gamma aan hoogtechnologische geavanceerde waterzuiveringstechnieken die beschikbaar zijn op de markt. Toch zijn er nog een concrete wateruitdagingen die we moeten durven aangaan. We zoomen in op de opties voor zuivering van huishoudelijk afvalwater bij verspreide bewoning. De CIW werkgroep decentrale zuivering zal de uitdaging schetsen in het plenaire gedeelte. Zij zijn immers op zoek naar innovatieve decentrale oplossingen om deze op te nemen in een beslissingsondersteunende toolbox voor steden en gemeenten. We verwelkomen bedrijven in de interactieve sessie om hun voorstellen van aanpak te presenteren. 

Doe meer met minder water

Vlaanderen is een waterschaars gebied. De droogte van 2018 en 2019 hebben ons dat pijnlijk duidelijk gemaakt. Het rationeel gebruik van water wil watervraag en aanbod linken, in tijd, in volume, in kwaliteit. Op een bedrijventerrein in Tielt wordt in het WaterProof project onderzocht hoe beschikbaar regenwater kan opgewaardeerd worden tot proceswater voor de industrie en/of landbouw. VITO en Aquafin stellen deze uitdaging voor in het plenaire deel. Ook in dit thema geven we bedrijven de ruimte om hun oplossingen voor te stellen in de interactieve sessie

INFO & INSCHRIJVEN

Andere interessante evenementen

8 sep 2022
10:00h - 12:00h

Webinar alternatieve methodes voor fosforverwijdering

11 - 15 sep 2022

IWA World Water Congress & Exhibition

20 okt 2022

Aquarama Trade Fair 2022

Brabanthal Leuven, Haasrode