Connecting Nature Impact Summit Genk 2022

De Connecting Nature Impact Summit in Genk brengt een brede waaier lokale, regionale en internationale deelnemers samen om aan te tonen hoe de natuur ons leven beïnvloedt op sociaal, ecologisch en economisch vlak. Hoe kunnen op de natuur gebaseerde oplossingen (nature based solutions) een positieve impact hebben op stedelijke omgevingen en de biodiversiteit beschermen?

Het programma van het evenement is gebaseerd op drie belangrijke bouwstenen van het 'Connecting Nature Framework':

  • ‘Thinking with nature’ verkent de grootschaliger beleids-, strategie-, plannings- en theoretische implicaties onder het overkoepelende thema van Nature Based Solutions. Er wordt onder meer gesproken over de impact van Nature Based Solutions op verschillende beleidsniveaus; over de impact op klimaatbestendigheid; enz.
  • ‘Building with nature’ richt zich op het omzetten van ideeën in actie. Er wordt gekeken naar het ontwerp- en ontwikkelingsproces, van het definiëren van een project tot het ontwerp- en ontwikkelingsproces. De geïntegreerde aanpak die nodig is vanwege het gelaagde karakter van Nature Based Solutions heeft een impact op de organisatie van een stadsbestuur. 
  • ‘Living with nature’ gaat over het bestuur, gemeenschappen en rentmeesterschap van natuur en natuurlijke omgevingen. Het gaat over de impact van Nature Based Solutions op de betrokken buurten en burgers. Het zal vooral gemeenschapsleiders de kans bieden om te kijken naar de zorg en het beheer op langere termijn. 
     

Dit hybride evenement omvat zowel online als live presentaties, workshops, rondetafelgesprekken, terreinbezoeken, tentoonstellingen en optredens. Dit alles in een creatieve en feestelijke sfeer in het Thor Park in Genk.

Programma en inschrijven

Andere interessante evenementen

11 - 15 mrt 2025

Aquatech Amsterdam 2025

RAI Amsterdam, Amsterdam