Hoe kunnen naast de melkveehouders ook de zuivelverwerkers bijdragen aan een duurzamere zuiveltoekomst? Op vrijdag 6 oktober delen VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en BCZ (Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie) graag enkele nieuwe inzichten en ontwikkelingen richting een meer circulaire zuivelsector.

Het symposium ‘Duurzame zuivelverwerking: een blik op de toekomst’ vindt plaats in het Vlaams Parlement in Brussel, in zaal De Schelp. 

Diverse experts zullen hun visie delen omtrent de inspanningen en ambities voor een nog duurzamere zuivelverwerking, onder meer via innovatieve verpakkingen en doorgedreven waterhergebruik.

Ook stellen we, in primeur, het factbook 2023 aan u voor: ‘Naar een duurzame zuivelsector in Europa’, met cijfers en feiten over de inspanningen en uitdagingen van de zuivelsector. Traditioneel sluiten we het symposium af met een rondetafelgesprek, waarbij we naast de experts inzake verpakkingen en waterhergebruik ook zuivelverwerkers aan het woord laten (o.m. Inex, Milcobel, Danone en FrieslandCampina).

Programma

  • 09.30 uur Ontvangst met koffie (en melk!)
  • 10.00 uur Welkom op het symposium door moderator Ruben Van Gucht
  • 10.05 uur Intro rond duurzame zuivel in België door Filip Fontaine, algemeen directeur VLAM
  • 10.10 uur ‘Resultaten Duurzaamheidsmonitor 2022’ door Lien Callewaert van BCZ
  • 10.25 uur ‘Transitie naar duurzamere zuivelverpakkingen’ door professor verpakkingstechnologie Peter Ragaert (UGent)
  • 10.50 uur ‘Waterhergebruik in de zuivelsector’ door Charlotte Boeckaert, waterinnovator bij Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa)
  • 11.15 uur Rondetafel met zuivelverwerkers en experts gemodereerd door Ruben Van Gucht
  • 12.00 uur Lunchbuffet

 

Schrijf in

Voor meer info kun je terecht bij Sara Santens van VLAM, op het nummer 0476 86 06 63 of via mail naar sara.santens@vlam.be.

Andere interessante evenementen

19 apr 2024
13:00h - 17:30h

Groepscoaching Waterbarometer

Brusselsesteenweg 370, Melle
14 mei 2024
12:30h - 18:30h

Samen over Water

Bluebridge, Oostende