Op 17 november 2022 vond in het VKC te Kortrijk opnieuw een Vlakwa Thema-avond Water plaats, dit keer in een nieuw jasje.  Zo maakten 80 deelnemers uit bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen kennis met 10 innovaties in de waterwereld tijdens een culinaire innovatiewandeling.

Culinaire innovatiewandeling

Na een eerste knabbel en een korte verwelkoming door waterinnovators Charlotte Boeckaert en Veerle Depuydt, maakten de deelnemers in groepjes de eerste stop van hun culinaire innovatiewandeling met waterbeats op de achtergrond. Tussen de innovatiestanden door konden bezoekers genieten van versnaperingen en een drankje. De boeiende avond werd letterlijk en figuurlijk gesmaakt! We sloten af met heel wat waterbabbels op het netwerkmoment.

De standhouders presenteerden producten, technologieën of concepten over onder andere water- en warmtehergebruik, preventieve monitoring van legionella, PFAS-verwijdering, lekdetectie en on-site chloorproductie via elektrochemie. De innovaties werden eerder uitvoerig getest en opgevolgd binnen het Interreg North-West Europe project Water Test Network en de Vlakwa Open Call, ondersteund door POM West-Vlaanderen en Provincie Antwerpen.

Meer weten over de innovaties? Download de overzichtsbundel

Collage thema-avond culinaire innovatiewandelingSteunbalk TA water