Sta je voor een wateruitdaging in de landbouw of de voedingsindustrie? Laat van je horen! Inagro, Vlakwa, Flanders' FOOD, UGent Campus Kortrijk en VITO slaan de handen in elkaar om wateruitdagingen en probleemoplossers elkaar te laten ontmoeten.

Bekijk het filmpje om te ontdekken hoe!

Het is zeker al eens door je hoofd geflitst: ‘Mocht ik nu eens een oplossing vinden op deze uitdaging’ of ‘Had ik maar even de tijd om dit idee grondiger uit te spitten’.

Het goede nieuws is dat de oplossing die je zoekt vaak al bestaat … ergens in de waterwereld. Nog beter nieuws is dat wij je kunnen helpen om je probleem aan te pakken en je te begeleiden naar een oplossing.

Voor wie?

Sta je voor een wateruitdaging in de landbouw of de voedingsindustrie?

Stel, je bent bierbrouwer en het plaatselijke grondwater is de sleutel tot de sublieme smaak van je merk. Maar … de grondwatervoorraad is eindig en je moet dus op zoek naar een andere waterbron. Wat als je nu eens zelf je water kon produceren met de exact dezelfde minerale samenstelling als het grondwater? Zoiets kan vandaag, dus laat ons de mogelijkheden uitspitten!

Hoe gaan we nu concreet te werk?

 1. We vragen je om je uitdaging zo concreet mogelijk te beschrijven in dit invulformulier
 2. Wij nemen daarna contact met je op en bespreken samen jouw uitdaging. Is dit duidelijk voor ons? Dan nemen we een kort vraag-en-antwoord filmpje op waarin je je uitdaging uitlegt.
 3. Vervolgens gaan wij op zoek naar de oplossing, in Vlaanderen of daarbuiten.
 4. Hebben we die gevonden dan vragen we de probleemoplosser om zijn oplossing in een kort filmpje uit te leggen.
 5. In de volgende stap delen we het filmpje van de probleemoplosser met jou.
 6. Is er een match? Dan kunnen jullie verder met elkaar overleggen en het probleem oplossen!

Enkele spelregels

 • Problemen van bedrijven worden confidentieel behandeld. Filmpjes gaan niet viraal maar worden intern opgevolgd.
 • Ook watertechnologieleveranciers staan voor uitdagingen. Ook zij mogen hun uitdagingen of knelpunten kenbaar maken.
 • Er is niet altijd een oplossing. In dit geval bekijken we of een nieuw onderzoeks- of ontwikkelingsproject een antwoord kan bieden.
 • We focussen in eerste instantie op waterproblemen. De overige schare uitdagingen zijn niet voor dit initiatief bestemd, maar kun je rechtstreeks delen met je brancheorganisatie.
   

Logobalk_watermatch