Het European Junior Water Programme (EJWP) ondersteunt en ontwikkelt jonge professionals om de uitdaging aan te gaan voor duurzaam waterbeheer in Europa - door middel van samenwerkend leren, netwerken en training voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De Europese watersector moet continu innovatief leiderschap ontwikkelen om zich aan te passen aan klimaateffecten, nieuwe circulaire economieën, digitalisering en een meer diverse arbeidsmarkt. Ben jij klaar om te investeren in de toekomst van water in Europa? Sluit je aan bij de 3de EJWP-groep vanaf 14 juni! 

EJWP

Jonge waterprofessionals zijn de sleutel tot toekomstige aanpassing - en EJWP ondersteunt hun ontwikkeling. EJWP bouwt samen professionele capaciteiten op voor duurzame oplossingen. Door middel van een geïntegreerd tweejarig, parttime ontwikkelingsprogramma begeleidt EJWP jonge waterprofessionals (met 2-8 jaar sectorervaring) bij het ontwikkelen van sleutelvaardigheden: netwerkopbouw, communicatie en diversiteit, technische innovaties en meer - om hun loopbaan en hun sociale bijdragen te ondersteunen. 

We weten dat de gevolgen van water en klimaatverandering geen politieke grenzen kennen. ‘Om het voortouw te nemen in de watersector heb je niet alleen lokale of regionale kennis nodig, maar ook een sterke band met de sector wereldwijd. EJWP biedt een bredere kijk op de actoren, uitdagingen en innovaties van de Europese watersector. In een steeds multiculturele en veranderende wereld creëert EJWP een omgeving voor beginnende professionals om zich verder te ontwikkelen dan de taken van hun dagelijkse banen, om te werken aan sectoroverschrijdende kwesties vanuit een diversiteit-is-kracht-benadering. '' Ioana Dobrescu, deelnemer aan EJWP-groep 1, uit Roemenië/Nederland. 

Op 14 juni lanceren we onze 3de internationale en interdisciplinaire EJWP-groep. Bekijk hoe ons op maat gemaakte programma

  1. Individuele jonge professionals en
  2. Organisaties uit de watersector

kan helpen om essentieel menselijk kapitaal te combineren met technische expertise om complexe wateruitdagingen in Europa en daarbuiten te beheren. 

Al eens proeven van het European Junior Water Programme te bieden heeft? Breng vrijblijvend een bezoekje aan New Waves Festival. Op 22 april tussen 13 en 17 uur kan je genieten van

  • Projectpresentatie
  • Voorstelling van samenwerking/event met de Europese Commissie in de Green Week
  • Workshop door Ap Verheggen (kunstenaar en uitvinder) om anders te gaan denken
     

MELD JE AAN op info@juniorwaterprogramme.eu 

EJWP festival

Neem contact op met Naomi Timmer ntimmer@juniorwaterprogramme.eu voor meer informatie over hoe onze dynamische en diverse gemeenschap van waterprofessionals ontwikkeling kan ondersteunen. 

Liever eerst meer info? Bekijk de EJWP brochure