Op 2 december vond na één jaar samenwerking binnen het Vlaanderen Circulair project het slotwebinar ‘Waterhergebruik op natuurcamping ’t Hof Bellewaerde’ plaats. Een negentigtal deelnemers hadden zich aangemeld om het event bij te wonen.

Het Vlaanderen Circulair project draait om:

  • Decentrale waterzuivering (grijs water en zwart water apart ingezameld en gezuiverd) via een innovatieve phytoparking®
  • Lokaal waterhergebruik van het grijs water als toiletspoelwater


Mooi hierbij aansluitend is het decentrale drinkwaterverhaal dat de Watergroep samen met onderaannemer BOSAQ neerzet bij ’t Hof Bellewaerde. Vandaar was Evelyn De Meyer (Projectmanager decentrale waterzuivering) en tevens de projectverantwoordelijke vanuit de Watergroep de uitgelezen gastspreker om het verhaal compleet te maken. Ook campinguitbaatster Renée kreeg een plaats in het programma en deelde met veel enthousiasme haar ervaringen. 

Eén van de slotsprekers was Tania Verhoeve (VMM) die vanuit Vlaanderen Circulair het belang van deze demonstratieprojecten en hun leerlessen kaderde, maar ook hoe we verder met die leerlessen aan de slag kunnen gaan. Wendy Francken (Vlario) had het dan weer over decentrale zuivering in een breder perspectief, waarbij duidelijk is dat er veel kennis is, maar ook al veel mogelijk is op vandaag.

Goed om weten is dat het Vlaanderen Circulair project eind december 2021 eindigt, maar Rietland en UGent het onderzoek verder zetten bij ’t Hof Bellewaerde binnen het H2020 Multisource project.

Meer weten? Bekijk dan zeker de streamingsvideo, de presentaties en de projectfilm!

Download hier alle presentaties:

▪ Dion van Oirschot, Rietland bvba
▪ Diederik Rousseau, Universiteit Gent
▪ Evelyn De Meyer, De Watergroep
▪ Mireille Martens, Rietland bvba
Tania Verhoeve, Vlaamse Milieumaatschappij - VMM
▪ Wendy Francken, VLARIO vzw
 

Herbekijk het volledige webinar met op het einde de Q&A hieronder: