Op 14 juni 2022 stond Vlaanderen aan de watertop in Europa. Hans Goossens, CEO van De Watergroep, werd aangesteld als voorzitter van Water Europe, het modelleringsbedrijf AM-Team won de Digital Water Award en Vlakwa-collega Charlotte Boeckaert werd herverkozen als bestuurslid van Water Europe.

Water Europe is het Europese Technologieplatform en dé stem voor water in Europa. De organisatie lobbyt voor voldoende middelen voor wateronderzoek in de Europese programma’s en vraagt aandacht voor water op de politieke agenda. Water Europe bestaat sinds 2004 en telt meer dan 250 leden. Dit zijn onder meer watertechnologiebedrijven, onderzoeksinstellingen, waterproducenten en waterzuiveraars uit alle hoeken van Europa. Vlakwa is al vele jaren lid en vindt er bondgenoten voor internationale projecten. Afgelopen maand heeft Hans Goossens de opstap gemaakt van bestuurder naar voorzitter, en we kijken ernaar uit om zijn koers te varen.

CEO van De Watergroep Hans Goosens wordt verkozen tot voorzitter van Water Europe.
CEO van De Watergroep Hans Goosens wordt verkozen tot voorzitter van Water Europe.

 

Digital Water Award gaat naar AM-Team

AM-Team is een Gents bedrijf gespecialiseerd in Computational Fluid Dynamics, ook bekend als CFD-modellering. Zij wonnen de Digital Water Award van Water Europe voor hun CFD-N2O innovatie. Het hydraulisch N2O biokinetisch model kan hotspots van distikstofmonoxide in waterzuiveringsinstallaties lokaliseren. Het model is de eerste digitale oplossing om de koolstofvoetafdruk van een waterzuiveringsinstallatie te analyseren en beslissingen te onderbouwen om die te minimaliseren.

AM-Team neemt de Digital Water Award in ontvangst
AM-Team neemt de Digital Water Award in ontvangst.


Girl power

Charlotte Boeckaert kon haar mandaat als bestuurder bij Water Europe verlengen tot 2024. Ze vertegenwoordigt de watergebruikers en levert zo een stem voor bedrijven uit de Vlaamse prioritaire sectoren zoals voeding, chemie en landbouw. Water Europe werkt ook gestaag aan diversificatie binnen het bestuur op gebied van onder meer leeftijd en gender. Kersvers voorzitter Hans Goossens zal dus worden omringd door deze vrolijke vrouwen in zijn bestuur.

A group of women posing for a photo

Description automatically generated