Liefste meter en peter, 

Op 29 september waren jullie allemaal van de partij op mijn geboortefeest, waar ik blij en dankbaar om was. We maakten wilde plannen en droomden luidop van een toekomst waarin water centraal staat.  

Het is mijn grootste wens dat we samen tastbare resultaten bereiken die bijdragen aan een waterbewuste economie. De afgelopen maanden werden er alvast samen met de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen initiatieven opgezet om te werken rond waterneutraliteit op bedrijventerreinen. Ook met de drinkwatersector worden inzichten gedeeld om oplossingen te vinden die ook zullen werken als de droogte extremer wordt. 

Ik had al snel door dat er een grote rol is weggelegd voor jullie, mijn meters en peters, als enthousiaste en dynamische watervechters. Want jullie zijn de experten die nodig zijn om mee aan tafel te zitten wanneer complexe dossiers worden besproken, zoals de milieugebruiksruimte of de conceptnota rond Zeer Zorgwekkende Stoffen. Enkel op die manier kunnen we systemische pistes uitwerken in plaats van oplossingen die enkel voor een specifieke situatie of speler geschikt zijn. 

Het gezegde It takes a village to raise a child geldt ook voor mij. Al van bij mijn geboorte is het duidelijk: ik ben geen losstaand initiatief, maar vervul graag mijn verbindende rol tussen diverse spelers en domeinen. Ik hoop dan ook dat de leerlessen uit een gegeven waterproject niet op zichzelf staan, maar zorgen voor kruisbestuiving bij andere projecten.

Liefste meter en peter, beste watergebruiker, ik wens jullie allen een schoon jaar toe en hoop dat ik jullie kan blijven inspireren om samen te zorgen voor ons water. 

Liefs,
Oona
 

Kortrijk, 1 januari 2024