In het kader van de projectoproep Water-land-schap 2.0 zoeken we enthousiaste jongeren, burgers, scholen en onderzoeksinstellingen die samen uitproberen hoe ze in landelijke gebieden op een innovatieve manier droogte kunnen bestrijden. Maar we kijken ook naar lokale overheden die samen met landbouwers en verenigingen een coalitie smeden om projecten op poten te zetten waar de omgeving van profiteert.

Naar aanleiding van de Blue Deal maakt Vlaanderen maar liefst 15 miljoen euro vrij voor nieuwe en innovatieve projectideeën op het platteland. Binnen het kader van de projectoproep 1.0 werken al 14 lokale coalities van landbouwers, overheden, bedrijven, inwoners en landschapsbeheerders samen aan een sterkere landbouw, duurzame watervoorraden, een goede waterkwaliteit en opvang van teveel aan water. 
Alles over Water+Land+Schap vind je op de VLM website.

De call 2.0:

  1. Geeft continuïteit aan deze oproep 
  2. Creëert een kader dat toelaat dat coalities van enthousiaste jongeren, burgers, scholen, onderzoeksinstellingen,… hierop kunnen intekenen.

Voor we de oproep officieel lanceren luisteren we graag naar jouw ideeën.

Daarvoor kan je kiezen uit drie sessies. Tijdens zo'n sessie dompelen we je kort onder in het programma Water+Land+Schap, inspireren met voorbeeldprojecten en geven de krijtlijnen van de nieuwe projectoproep mee. Bij elke stap is er ruimte voor jouw vragen of suggesties.

Schrijf in of laat weten dat je op de hoogte wilt blijven

Het online forum gaat door via Teams. Je kiest uit drie sessies:

  • Dinsdag 2 maart van 18 uur tot 20 uur
  • Donderdag 4 maart van 10 uur tot 12 uur
  • Vrijdag 5 maart van 11 uur tot 13 uur
     

Geïnteresseerd, maar je kan er niet bij zijn? Via het inschrijfformulier kan je dat doorgeven. 
Je wordt dan op de hoogte gehouden van de resultaten en van het verdere verloop van Water+Land+Schap 2.0.

Begin april wordt de projectoproep gelanceerd. Er wordt dan een nieuwe online sessie georganiseerd waarin alle criteria worden overlopen. De exacte datum wordt later meegedeeld.

Andere interessante evenementen

11 - 15 mrt 2025

Aquatech Amsterdam 2025

RAI Amsterdam, Amsterdam