Een project rond waterhergebruik, hoe pak je dat concreet aan als voedingsbedrijf? Wat komt daarbij kijken? Krijg het op 5 februari uitgelegd tijdens een webinar georganiseerd door Fevia Vlaanderen. Vlakwa-waterinnovator Veerle geeft een toelichting over relevante subsidiekaders voor mogelijkheden voor waterhergebruik.
Watergevoelige industrie
De voedingsindustrie is sterk afhankelijk van water. Wil je je bedrijf minder gevoelig maken voor problemen omtrent waterbevoorrading, dan is een waterhergebruikproject een piste bij uitstek. Steeds meer voedingsbedrijven trekken die kaart. Maar ook de Vlaamse Regering heeft hierrond ambities getoond. Om de droogteproblematiek aan te pakken willen ze meer circulair watergebruik, vooral dan binnen prioritaire sectoren zoals de voedingsindustrie.
Maar hoe begin je hieraan als voedingsbedrijf? Wat komt er concreet kijken bij een waterhergebruik project in de voedingsindustrie?
Programma
- 9h30 Verwelkoming (Fevia Vlaanderen)
- 9h35 Inleiding belang waterhergebruik en blue deal (Kabinet Demir)
- 9h50 Technologie voor waterhergebruik met voorbeeldcase (Pantarein)
- 10h15 Wat met voedselveiligheidswetgeving? (FAVV)
- 10h45 Wat met lozingswetgeving? (VMM)
- 10h55 Relevante subsidies (Vlakwa)
- 11h10 Voorstelling brochure waterhergebruik (Fevia Vlaanderen)
- 11h15 Q&A
- 11h30 Einde
Praktisch
- Het webinar gaat door op 5 februari, van 9h30 tot 11h30, via Microsoft Teams. Wie ingeschreven is, zal hier voorafgaand aan het webinar een link voor ontvangen.
- Deelname aan het webinar is gratis voor leden van Fevia. Niet-leden kunnen deelnemen mits betaling.
Wat wil je weten?
Wat heb je altijd al willen weten omtrent een waterhergebruik project? Je kan het horen of vragen tijdens het webinar. Het FAVV neemt in haar presentatie graag al op voorhand de vragen op die leven bij de voedingsbedrijven. Heb je een vraag voor het FAVV? Aarzel dan niet om ze op voorhand al door te sturen naar lds@fevia.be.