In oktober zochten we via een oproep partners om mee te werken aan een kinderdoeboek rond schoon water en sanitair. Ook Vlakwa sprong op de kar en werkte mee aan de inhoud van het boek. Ennn, goed nieuws: amper twee maand later is het boek al beschikbaar. En of het mooi werd!

In "Zwijn wil schoon zijn" gaan Zwijn en Bok de strijd aan om de schoonste te zijn. Ze doen er alles aan om elkaars spiegelbeeld in de rivier te vertroebelen, maar zien daardoor niet welke schade ze aanrichten. Zal het hen lukken om het water weer schoon te krijgen en hun oude boom te redden?

De uitgever, Sustainable Stories vzw, moedigt ondernemerschap aan bij jonge kinderen. Om dat te doen, gebruiken ze de 17 Sustainable Development Goals of SDG’s. Over elke SDG maken ze een kinderboek voor 5- tot 7-jarigen die dankzij een prachtig geïllustreerd verhaal ontdekken waarover de SDG gaat. Daarna volgen er tal van gespreksstarters, weetjes en opdrachten. Hiermee maken ze kinderen bewust en leren ze hen zelf actie te ondernemen, telkens met aandacht voor mens én planeet.

Meer weten? Ontdek Sustainable Stories en dan vooral het boek over schoon water en sanitair: Zwijn wil schoon zijn