De laatste jaren stelt water ons in Vlaanderen steeds voor grotere uitdagingen, en dat hebben we goed in onze oren geknoopt. Want als we het goed beheren, kan het de motor van de Vlaamse economie worden en zo een bron van welvaart. De omslag naar efficiënt waterbeheer is ingezet en wordt versterkt door de Vlaamse Blue Deal. Die voorziet middelen om droogte structureel aan te pakken voor een waterslimme toekomst waar zowel industrie als natuur deel van de oplossing zijn.

De sessie

Op de Wereldtentoonstelling in Dubai staan duurzaamheid en innovatie voorop, waar ook G-STIC (Global Sustainable Technology and Innovation Community) zich sterk voor maakt. In het Belgische Paviljoen (the Green Arch) organiseert G-STIC Dubai op 24 oktober van 16u30 tot 18u een sessie over water in Vlaanderen.

De sessie wordt voorgezeten door programmamanager Water & Climate bij VITO, Inge Genné. 

Vlaams minister-president Jan Jambon geeft een toespraak over hoe de Blue Deal structureel de strijd aanbindt met droogte.

Daarna nemen verschillende experts het woord, waaronder ook Vlakwa strategisch coördinator, Dirk Halet. Hij zal het hebben over de interacties in en tussen systemen in zijn presentatie 'Diving under the iceberg for a Robust Watersystem'. Of met andere woorden: de droogte en waterschaarste die we nu ondervinden zijn slechts enkele symptomen van onze samenleving en hoe we die georganiseerd hebben. Food for thought!

Je kan je hier inschrijven voor G-STIC om de sessie live in Dubai of online bij te wonen.

De Vlaamse Week op de Wereldtentoonstelling

Van 23 tot 28 oktober vindt de Vlaamse Week plaats op de Wereldexpo in Dubai. De volledige week zetten inspirationele sessies en workshops de Vlaamse technologie, innovatie en duurzaamheid in de verf in het Belgische Paviljoen. Het paviljoen werd The Green Arch gedoopt en is een indrukwekkend staaltje architectuur van bij ons.


Lees het laatste nieuws over H2050
UN Water is life

Hoe vierde Vlakwa Wereldwaterdag?

24 maart 2023
Lees het volledige artikel

17 mrt 2023
19:30h - 22:00h

Filmvertoning: Drinkbare Maas


Drinkbare Kleine Nete.png

Onderteken het charter voor een drinkbare Kleine Nete

8 maart 2023
Lees het volledige artikel

Water op aarde

Wat brood bakken op Mars ons leert over watergebruik op Moeder Aarde

8 november 2021
Lees het volledige artikel

Andere interessante evenementen

19 apr 2024
13:00h - 17:30h

Groepscoaching Waterbarometer

Brusselsesteenweg 370, Melle
14 mei 2024
12:30h - 18:30h

Samen over Water

Bluebridge, Oostende