De laatste jaren stelt water ons in Vlaanderen steeds voor grotere uitdagingen, en dat hebben we goed in onze oren geknoopt. Want als we het goed beheren, kan het de motor van de Vlaamse economie worden en zo een bron van welvaart. De omslag naar efficiënt waterbeheer is ingezet en wordt versterkt door de Vlaamse Blue Deal. Die voorziet middelen om droogte structureel aan te pakken voor een waterslimme toekomst waar zowel industrie als natuur deel van de oplossing zijn.

De sessie

Op de Wereldtentoonstelling in Dubai staan duurzaamheid en innovatie voorop, waar ook G-STIC (Global Sustainable Technology and Innovation Community) zich sterk voor maakt. In het Belgische Paviljoen (the Green Arch) organiseert G-STIC Dubai op 24 oktober van 16u30 tot 18u een sessie over water in Vlaanderen.

De sessie wordt voorgezeten door programmamanager Water & Climate bij VITO, Inge Genné. 

Vlaams minister-president Jan Jambon geeft een toespraak over hoe de Blue Deal structureel de strijd aanbindt met droogte.

Daarna nemen verschillende experts het woord, waaronder ook Vlakwa strategisch coördinator, Dirk Halet. Hij zal het hebben over de interacties in en tussen systemen in zijn presentatie 'Diving under the iceberg for a Robust Watersystem'. Of met andere woorden: de droogte en waterschaarste die we nu ondervinden zijn slechts enkele symptomen van onze samenleving en hoe we die georganiseerd hebben. Food for thought!

Je kan je hier inschrijven voor G-STIC om de sessie live in Dubai of online bij te wonen.

De Vlaamse Week op de Wereldtentoonstelling

Van 23 tot 28 oktober vindt de Vlaamse Week plaats op de Wereldexpo in Dubai. De volledige week zetten inspirationele sessies en workshops de Vlaamse technologie, innovatie en duurzaamheid in de verf in het Belgische Paviljoen. Het paviljoen werd The Green Arch gedoopt en is een indrukwekkend staaltje architectuur van bij ons.

Andere interessante evenementen

18 - 21 okt 2021

Acumen

19 okt 2021
09:00h - 16:30h

Kennisevent Non Revenue-Water verminderen

Vlaams Administratief Centrum (VAC) Dirk Boutsgebouw - Diestsepoort 6, vlak naast het station, Leuven
24 - 26 okt 2021

G-STIC Dubai