Het H2050 transitietraject geeft aanleiding tot boeiende ontmoetingen, waaruit vanzelf nieuwe actie ontstaat. Zo waren Jacob Bossaer van BOSAQ en Li An Phoa van Drinkable Rivers erg geïntrigeerd door elkaars verhaal, en het gevoel dat zij vanuit hun verschillende invalshoeken toch raakvlakken hadden. Daarom gaan ze op 17 en 18 maart 15 km wandelen langs de Kleine Nete. Met als hoogtepunt de ondertekening van het charter voor een drinkbare Kleine Nete. En ook jij kan meevolgen! Hoe zit het tweedaagse programma in elkaar?

 

Waterwandeling (vrijdag 17 maart tot zaterdag 18 maart)

“Van Geel naar Grobbendonk voor een Drinkbare Kleine Nete”

Tijdens deze wandeling gaan Jacob (ondernemersperspectief) en Li An (integrale kijk) op zoek naar een common ground om naar drinkbare rivieren en waterlopen te evolueren. Onderweg kruisen nog meer perspectieven hun pad, zoals die van landbouwers en beleidsmakers. Halverwege houden ze halt in Herentals, waar de film ‘De Drinkbare Maas’ wordt getoond.

Filmvoorstelling (vrijdag 17 maart om 19:30 in De Kapel in Herentals)

“Drinkbare Maas” (in regie van Thom Verheul)

 De film laat de zestig dagen en 1000+ km voettocht langs de Maas zien met alle ontmoetingen en gesprekken die Li An in 2018 heeft gehad. Er is een beweging voor een drinkbare Maas ontstaan op basis van deze wandeling. Een van de dingen die ontstaan is de ‘Mayors for a Drinkable Meuse’. Daar sloot intussen ook Vlaamse burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere bij aan. Burgemeester Tollenaere zal er 17 maart bij zijn om toe te lichten hoe hij tot de beslissing kwam om het charter voor een Drinkbare Maas te ondertekenen.

Inschrijven voor de filmvoorstelling is verplicht en doe je hier!

Promo_film_drinkablerivers

Ondertekening van het charter Drinkbare Kleine Nete (18 maart)

De wandeling en filmvertoning willen een startschot betekenen voor een bredere beweging naar een drinkbare Kleine Nete. Het is een volgende stap in de gebiedswerking rond de Kleine Nete, die in 2023 haar tienjarig bestaan viert. Het charter wordt op 18 maart, tijdens de Vlaamse Waterdagen ondertekend door lokale beleidsmakers.

Maar ook jij kan meedoen en een druppeltje bijdragen aan een drinkbare Kleine Nete. Benieuwd hoe?


Lees het laatste nieuws over H2050
UN Water is life

Hoe vierde Vlakwa Wereldwaterdag?

24 maart 2023
Lees het volledige artikel

17 mrt 2023
19:30h - 22:00h

Filmvertoning: Drinkbare Maas


Water op aarde

Wat brood bakken op Mars ons leert over watergebruik op Moeder Aarde

8 november 2021
Lees het volledige artikel

24 okt 2021
14:45h - 16:15h

Valuing water: Flanders’ approach to prioritising water