De provinciale contactdagen van Vlario kunnen dit najaar helaas niet doorgaan in hun vertrouwde vorm. Praktische webinars over 5 verschillende waterthema’s komen daarvoor in de plaats, telkens  van 9u tot 11u.

Deze webinar: 

Van theorie naar praktijk

Deel 1: Steven Van Den Broeck van de Vlaamse Milieumaatschappij presenteert hoe de nieuwe reductiedoelen voor stikstof en fosfor tot stand gekomen zijn en licht in primeur een tipje van de sluier. Ook de vernieuwde rioleringssimulator zal worden voorgesteld. Wat betekent dit concreet voor u als gemeente voor de verdere aanleg van uw riolering en hoe bepaal je welke projecten de grootste impact om de waterkwaliteit hebben?

Deel 2: Met duidelijke afspraken en strakke deadlines beoogt de Vlaamse Regering een goede afstemming tussen de bovengemeentelijke en gemeentelijke uitbouw en beheer van de rioolinfrastructuur. Tegen 2027 wil ze ook een klare kijk op de gezondheidstoestand van de Vlaamse riolen.

Maar wat betekent dat concreet voor uw stad of gemeente? In deze sessie licht de Vlaamse Milieumaatschappij eerst de beleidsverwachtingen toe. Daarna duiken we de praktijk in en vertaalt Aquafin twee doelstellingen naar concrete acties:

  1. Levenscyclusbeheer of het in kaart brengen van de toestand van de riolen: wat zijn de mijlpalen, hoe kan u hiermee aan de slag en hoe zullen Vlaamse standaarden en minimumvereisten bepaald worden?
  2. Afstemmen van gemeentelijke en bovengemeentelijke investeringen vanuit reductiedoelstellingen: hoe detecteren we kansen in de uitvoeringsplanning met steden en gemeenten en gaan we voor maximale efficiëntiewinsten?

Schrijf hier in voor deze Vlario webinar 1.

 

Overzicht van alle webinars:

Je kan je voor één of meerdere webinars afzonderlijk inschrijven of voor de 5 webinars tegelijk via vlario.be/activiteiten/5webinars

Andere interessante evenementen

21 okt 2022 - 4 dec 2022

Bozar-tentoonstelling Faces of Water

30 nov 2022

Interactieve opleiding Waterbarometer

5 dec 2022
13:00h - 17:00h

Studienamiddag Waterproblematiek in de Vlaamse textielindustrie

Fedustria, Sint-Denijs-Westrem