De provinciale contactdagen van Vlario kunnen dit najaar helaas niet doorgaan in hun vertrouwde vorm. Praktische webinars over 5 verschillende waterthema’s komen daarvoor in de plaats, telkens van 9u tot 11u.

Deze webinar: 

Hoe kan je het openbaar domein waterneutraal inrichten? Deze webinar bevat volgende toelichtingen:

  • Departement omgeving: inleiding en mogelijkheden binnen Vlaanderen
  • Het project Water Resilient Cities (WRC) stimuleert alternatieve technieken voor waterbeheer in stedelijke zones. Het project wil zo steden wapenen tegen forse regenbuien. Hoe kan ik als gemeente aan concreet aan de slag kan met SUDS? Welke tools bestaan er? Wat is de kostprijs van SuDS ten opzichte van traditionele infrastructuur en hoe integreer ik dit in mijn stad of gemeente? Een antwoord op deze vragen wordt gegeven door Michiel De Meyere van de Vives Hogeschool.
  • Blauwgroenvlaanderen, hoe doen we dit in praktijk?Hoe hou je bij de inrichting van de openbare ruimte rekening met zware regenbuien die meer en meer voorkomen? Denken dat alles ondergronds kan afgevoerd worden, is namelijk een illusie. Dat zou trouwens zonde zijn, want er zijn heel wat alternatieven die meerdere functies combineren: water bufferen, beleving en recreatie, meer biodiversiteit, …. Maar hoe kan dit in praktijk worden toegepast, hoe krijgen we de burgers mee in dit in blauw groene verhaal? Aan de hand van 2 projecten wordt toegelicht hoe een duurzaam klimaat robuust ontwerp tot stand komt met behulp van burgerparticipatie. Sprekers: Eva Bogaert (Sint-Amandsbeek Roeselare) en Gert Vanautgaerden (Zollikenstraat)(Aquafin).
  • Vlaanderen breekt uit: Door ontharden maken we samen ruimte voor water, natuur en bodem. Evert Jadoul van de stad Genk licht het onthardingsproject toe op de Evence Copéelaan in Genk. Het project is een voorbeeld voor de transformatie, inclusief ontharding van vele overmaatse (steen)wegen in Vlaanderen, met aandacht voor vergroening (inclusief onderhoud en beheer), waterhuishouding en strategische (her)ontwikkeling.

 

Schrijf hier in voor deze Vlario webinar 3.

 

Overzicht van alle webinars:

Je kan je voor één of meerdere webinars afzonderlijk inschrijven of voor de 5 webinars tegelijk via vlario.be/activiteiten/5webinars

 

Andere interessante evenementen

2 jun 2023
10:00h - 11:30h

Dimensioneer je irrigatienetwerk

8 jun 2023
14:00h - 17:00h

NuReDrain Final Conference Webinar

12 - 16 jun 2023

International drought symposium and workshops

Vrije Universiteit Brussel, Brussel