Image
Vlario

De provinciale contactdagen van Vlario kunnen dit najaar helaas niet doorgaan in hun vertrouwde vorm. Praktische webinars over 5 verschillende waterthema’s komen daarvoor in de plaats, telkens van 9u tot 11u.

Deze webinar: 

Op 11 september heeft de toelichting van de Blue Deal plaatsgevonden en we ontvingen heel wat vragen. Een van de uitdagingen is: Slimmer omgaan met grondwater en bronbemaling in de strijd tegen droogte en waterschaarste.

De laatste vier jaren wordt Vlaanderen geconfronteerd met lange droge periodes en zeer lage grondwaterstanden. Dit heeft zeer nadelige gevolgen voor de waterbeschikbaarheid voor natuur, landbouw, huishoudens en industrie. In periodes van droogte en maatregelen die watergebruik beperken, is er veel verontwaardiging over het grondwater dat bij werven opgepompt wordt en in de riolering verdwijnt. Hoe kunnen we slimmer omgaan met ons grondwater en bronbemaling in de strijd tegen droogte en waterschaarste? Marijke Huysmans van de VUB geeft een antwoord op deze vragen.

Vervolgens gaan we dieper in op de wetgeving die door Ywan De Jonghe van de Vlaamse Milieumaatschappij wordt toegelicht.

Een overzicht van voorbeelden van creatieve aanpakken maakt eveneens deel uit van deze webinar. Welke winsten zijn er te boeken bij de juiste aanpak van bemalingen? De antwoorden hierop worden voorzien tijdens deze webinar.

Schrijf hier in voor deze Vlario webinar 2.

 

Overzicht van alle webinars:

Je kan je voor één of meerdere webinars afzonderlijk inschrijven of voor de 5 webinars tegelijk via vlario.be/activiteiten/5webinars

 

Andere interessante evenementen

4 dec 2020
14:00h - 16:00h

Webinar "Thirst for Power" van Michael E. Webber

,
7 dec 2020
09:00h - 12:00h

Masterclass water

Fedustria, Sint-Denijs-Westrem
7 dec 2020
13:00h - 00:00h

Studienamiddag waterproblematiek in de Vlaamse textielindustrie

Fedustria, Sint-Denijs-Westrem