Beelden zeggen meer dan woorden. Onderstaande foto’s geven een glimp van het verrijzende VEG-i-TEC gebouw van Universiteit Gent in Kortrijk. Dit onderzoekscentrum voor verwerking van groenten en fruit wordt momenteel volgestouwd met hoogtechnologische apparatuur.

Image
vegitec

In de voedingshal staan de proceslijn voor de verwerking van rauwe groenten en de ijswaterinstallatie reeds startklaar. Binnenkort wordt ook de stoominstallatie geïnstalleerd. De waterhal beschikt over 4 testzones om innovatieve watertechnologie op pilootschaal uit te testen. Naast het proceswater en afvalwater vanuit de citernen, kunnen in de waterhal ook testen worden uitgevoerd op regenwater, grondwater, oppervlaktewater en leidingwater.

In de kelder van het gebouw werden 10 citernen van 10 m³ geplaatst. Hierin zal het proceswater en het afvalwater van de voedingshal worden gestockeerd in afwachting van verdere behandeling en zuivering in de waterhal. De citernen kunnen tevens worden gevuld met extern aangevoerde proceswaters en afvalwaters.

Image
Vegitec citernen

Na de oplevering van het gebouw in januari 2021 zal de omgeving worden aangelegd. Vanaf maart 2021 zal de analyseapparatuur vanuit het huidige campusgebouw worden verhuisd zodat in juni 2021 de reeds geplande proeven kunnen starten. Ondertussen zijn er ook diverse projectaanvragen in voorbereiding. Zodra mogelijk, zullen UGent, Vlakwa en TUA West enkele opendeurdagen organiseren om bedrijven en onderzoekers een blikje achter de schermen te gunnen.

Het VEG-i-TEC gebouw komt tot stand dankzij EFRO financiering van Vlaanderen, Interreg Fr-Wa-Vl en Interreg NWE en met steun van de provincie West-Vlaanderen. Op de hoogte blijven van de laatste updates? Volg de VEG-i-TEC Linkedinpagina.

Bron foto's: VEG-i-TEC.

Image
vegitec
Image
steun vegitec

Lees het laatste nieuws over VEG-i-TEC
17 mei 2022
09:00h - 17:00h

VEG-i-TEC nodigt uit


Visual vegitec

Onderzoekscentrum VEG-i-TEC opent deuren voor industrie

4 mei 2022
Lees het volledige artikel

Veg-i-tec gebouw

Waterinnovatie in voedingssector krijgt boost: onderzoeksgebouw VEG-i-TEC opent de deuren

5 oktober 2021
Lees het volledige artikel

Werken aan veg-I-tec zijn begonnen!

Werken aan VEG-i-TEC zijn begonnen!

16 december 2019
Lees het volledige artikel

UGent bouwt in Kortrijk nieuw onderzoekscentrum rond verwerking van groenten: VEG-i-TEC

UGent bouwt in Kortrijk nieuw onderzoekscentrum rond verwerking van groenten: VEG-i-TEC

27 februari 2018
Lees het volledige artikel