Op 20 oktober zakte de Belgische watersector opnieuw af naar de Leuvense Brabanthal voor de Aquarama Trade Fair. Het aantal beursgangers tikte 1300 aan en brak zo het staande bezoekersrecord. De beursgangen liepen vol, waardoor de 120 exposanten op opvallend veel interactie konden rekenen. Ook de Vlakwa-stand lokte veel waterprofessionals. Bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen en lokale overheden kwamen concreet advies inwinnen over subsidiekaders, potentiële samenwerkingsverbanden en mogelijkheden voor waterinnovatie.

Vlakwa op de Aquarama Trade Fair 2022
Vlakwa op de Aquarama Trade Fair 2022
 

Waterbewust bouwen workshop

Naast de beurs en de netwerking doorheen de dag, vonden er ook workshops plaats. Dit jaar werd de Vlario workshop gekoppeld aan het VLAIO COOCK ‘Waterbewust Bouwen’ project, dat begin dit jaar van start ging.  Via dit project willen Embuild Vlaanderen, NAV, Vlakwa, Vlario en WTCB bedrijven uit de hele bouwketen aanzetten om individuele en collectieve innovatieve technologieën te integreren om waterbewuster te bouwen. In de workshop kwam waterinnovator Veerle Depuydt aan het woord in het deel over bestaande technieken, nieuwe technologieën en innovaties, en gaf een stand van zaken van het overzicht van gerealiseerde projecten, de projectaanpak en voorlopige leerlessen. Na de workshop konden de 80 deelnemers met hun vragen terecht op de naburige standen van Vlakwa en Vlario, waar de positieve dynamiek werd verdergezet.

De Waterbewust bouwen workshop op Aquarama 2022.
De Waterbewust bouwen workshop op Aquarama 2022.
 

Are you thirsty for fluid teamwork?

Ook de Fluid Crew was dit jaar vertegenwoordigd. Na een succesvolle lancering op de beurs van de International Water Association in Kopenhagen, kreeg het initiatief ook een Vlaams podium tijdens Aquarama. Fluid Crew is de koepelnaam waaronder de Vlaamse watersector zich verenigt. De boodschap? Onze kleine regio pakt complexe wateruitdagingen op een vernuftige manier aan. Dankzij onze fluïde en geïntegreerde aanpak komen we telkens tot een geschikte oplossing: ‘Water always finds a way. So do we.’. Het initiatief staat open voor iedereen die zijn schouders wil zetten onder de gedachte dat één druppel misschien geen bergen kan verzetten, maar duizenden wel.

Fluid Crew op Aquarama 2022
Fluid Crew op Aquarama 2022
 

Het doel van Fluid Crew op Aquarama was om de watersector verder warm te maken voor de storytelling en uit te nodigen om te ontdekken hoe we elkaar kunnen versterken. Meer dan 30 organisaties en bedrijven voelen intussen de dynamiek van Fluid Crew en zijn overtuigd om de mogelijkheden te verkennen. Ben jij ook thirsty for fluid teamwork? Laat een berichtje achter op fluidcrew.be.

De volgende editie vindt opnieuw plaats in de Brabanthal te Leuven op 19 oktober 2023. Tot dan?


Lees het laatste nieuws over Waterbewust bouwen
28 mrt 2023
08:30h - 17:00h

VLARIO-dag 2023


waterbewust bouwen

Zet je waterbewust bouwproject op de overzichtslijst

8 juni 2022
Lees het volledige artikel

waterbewust bouwen

Nieuw project waterbewust bouwen van start

30 maart 2022
Lees het volledige artikel