Niet alleen de huidige energiecrisis zorgt voor onzekerheid bij de verschillende bedrijven in de voedings-, textiel-, aquacultuur- en toeristische sector. Ook de beschikbaarheid van zoet water - één van de meeste kostbare grondstoffen op onze planeet - staat onder druk. Een mogelijks tekort aan geschikt en voldoende water zorgt dat Vlaamse bedrijven zich realiseren dat ze hiermee slimmer moeten omgaan. Maar een slim waterbeheer, wat is dat precies? En vooral, hoe begin je hieraan als een bedrijf?
De verschillende partners van het Smart WaterUse project geven je graag een antwoord op deze vragen op 2 maart 2023 (12:30 – 18:30). Op het programma staan o.a.:
- Een toelichting van Prof. Patrick Willems over de noodzaak om in te zetten op een slim waterbeheer in de industrie (KU Leuven)
- Demonstratie van de Waterbarometer, een tool voor bedrijven om waterrisico’s en opportuniteiten in kaart te brengen (VITO)
- Getuigenissen van bedrijven die reeds werken aan een slimmer waterbeheer met behulp van deze tool
- De rol van innovatieve sensoren en digitalisatie in optimaal watermanagement (Flanders’ FOOD & De Blauwe Cluster)
- Hindernissen en opportuniteiten van het huidige en toekomstige wetgevende kader (Fevia Vlaanderen)
- Overzicht van subsidies en gratis waterscans voor kmo's (VLAIO)
We sluiten het inhoudelijk deel van het event af met een inspirerende en interactieve sessie. Samen met de experten en bedrijven werpen we een vooruitblik op ons waterbeheer en willen we bedrijven inspireren om onderling en op industrieterreinen aan de slag te gaan.
Aansluitend nodigen de projectpartners jou graag uit op een netwerkreceptie om bij te praten en ideeën uit te wisselen!