Hoe kunnen we met zijn allen steeds efficiënter omspringen met water? Hoe kunnen we ons weerbaarder maken tegen watertekorten? Samenwerken rond water kan hierbij helpen en biedt opportuniteiten. Denk maar aan water uitwisselen of samen een bufferbekken aanleggen. Maar hoe zet je zo’n samenwerking op? Wat komt daar bij kijken?
Op 31 maart vanaf 14 uur organiseren we een online workshop waarbij we bedrijven aan het woord laten die zo’n samenwerking opgezet hebben. Zij zullen toelichting geven bij hun project, bij de praktische kant ervan en bij de afspraken die gemaakt zijn. Daarna zal je ruim de gelegenheid hebben om vragen te stellen en om mee na te denken over hoe we dit soort projecten vooruit kunnen helpen.
Concreet krijgen we getuigenissen vanuit twee projecten die steun krijgen binnen het subsidiekader Proeftuinen droogte:
- Slim water- en energienetwerk, waarbij twee glastuinbouwbedrijven en een vleesverwerkend bedrijf samenwerken om water en energie efficiënter in te zetten
- Samenwerkwater, waarbij een groentebedrijf en eierenproducent samen zorgen voor een bufferbekken waarin ze hun gezuiverd effluent en regenwater opslaan voor verder gebruik
Wil je de workshop mee volgen? Schrijf je hier in
Je krijgt de link om deel te nemen vooraf toegestuurd.
Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het Smart WaterUse project, een samenwerking tussen Flanders’ FOOD, Fevia Vlaanderen, Centexbel, De Blauwe Cluster, watercircle.be, VITO, UGent en Vlakwa met de financiële steun van VLAIO.